1
None

8 sfaturi pentru a reduce simptomele alergiilor

Suntem în plin sezon al alergiilor, sezon care pentru “norocoşii” cu alergii multiple se întinde pe parcursul întregului an. Dincolo de disconfortul major (nas înfundat, ochi roşii, mâncărimi, oboseală), alergiile, în special atunci când sunt netratate, pot să ducă la probleme mult mai grave şi chiar să ne pună viaţa în pericol. În continuare vă oferim o serie de sfaturi pentru a preveni alergiile, pentru a le trata sau a le reduce efectele.

Păstrează-ţi nasul şi sinusurile curate

Foloseşte un irigator nazal cu  soluţie salină care ajută la  eliminarea alergenilor de pe mucoasa nazală şi la curăţarea secreţiilor acumulate. Clătirea cu o soluţie de acest gen are şi un efect antiinflamator şi decongestionant.

Foloseşte o mască în zonele cu mult polen/praf

Dacă ai de lucru în grădină, printre numeroase plante la care eşti alergic sau dacă trebuie să cureţi suprafeţe cu praf în exces, foloseşte o mască specială capabilă să filtreze  alergenii. Măştile, cum sunt cele cu filtru de particule N95, au o eficienţă de filtrare foarte ridicată (95%).

Începe medicaţia din timp

Eficacitatea medicamentelor folosite în cazul alergiilor, în special a antihistaminicelor, este mai redusă atunci când acestea sunt luate prea târziu, în momentul în care simptomele s-au instalat deja în forţă. Dacă suferi de alergii de mai mulţi ani încearcă să reţii perioada în care încep simptomele şi ia-ţi medicamentele cu cel puţin o săptămână înainte de aceasta. Vei evita astfel numeroase neplăceri.

Evită stresul

Stresul este recunoscut ca şi un factor care agravează majoritatea afecţiunilor cronice. Conform ultimelor studii, nivelul crescut de cortizol generat de stres accentuează reacţia alergică şi cauzează simptome mult mai puternice. Încearcă activităţi care te relaxează şi echilibrează  răspunsul sistemului imunitar.

Spală-ţi mai des părul şi hainele

Polenul şi praful din aer rămân cu uşurinţă captive în părul sau hainele tale, păstrând în apropiere o sursă care îţi alimentează alergiile. Spală-ţi părul după activităţi care te pun în contact cu mult praf, cum ar fi curăţarea sacului aspiratorului sau după o plimbare prin zone cu polen din plin.

Alege aşternuturi şi perne antialergice

Chiar dacă nu eşti alergic la pene, este important să foloseşti perne, plapume şi aşternuturi antialergice, pentru a ţine la distantă acarienii, micile creaturi care ne colonizează casele şi se hrănesc cu resturi de piele. Aceştia pot provoca şi agrava alergiile şi astmul.

Reamenajează-ţi casa

Elimină covoarele groase, care sunt un adevarat magnet pentru praf şi acarieni şi alege podele din lemn, linoleu sau gresie. Draperiile groase pot fi înlocuite cu jaluzele de plastic, ce trebuie curăţate periodic, iar cărţile vechi din bibliotecă şi bibelourile pot fi protejate cu uşi sau vitrine pentru a ţine praful la distanţă.

Elimină mucegaiul

Dacă ai reuşit să te fereşti de majoritatea alergenilor, dar suferi în continuare de simptome atunci când eşti în casă, s-ar putea să ai o problemă cu mucegaiul. Acesta se dezvoltă de regulă în zonele mai umede cum este baia şi poate fi eliminat cu ajutorul soluţiilor pe bază de clor. Căutaţi pete gri sau decolorate între gresie sau pe pereţi.

S-ar putea să aveţi nevoie de ajutorul unui expert în cazul în care mucegaiul s-a dezvoltat în pereţi sau în alte zone greu accesibile.

Crina Ardelean, Farmacist Diriginte Farmacia 3

www.farmacia3.ro

Comentarii


cristina mihaela bucur

as dori un nr.de tel.sa ma pot programa

Nov. 23, 2014, 10:48 p.m.
2
0

Saptamana Medicala Administrator

Contactati medicul dumneavoastra de familie! Sau medicul alergolog din zona in care va aflati.

Nov. 23, 2014, 11:09 p.m.
0
0

Tavi

Sistem performant pentru succes ! Daca doresti rezultate, succes si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la domiciliu ! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire GRATUITA si de cea mai buna calitate, inveti pas cu pas cum sa faci bani, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Mai multe detalii la adresa de e-mail: octaviangurza@gmail.com numai pe email trimite “Info”. https://www.youtube.com/watch?v=vLwDRKZXryk&feature=youtu.be

Jan. 7, 2016, 8:49 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha