53
None

Al treilea succes al Conferinței Naționale Managementul Bolilor Pulmonare în relația asociații de pacienți – autorități – medici

Aproximativ 300 de medici pneumologi, medici de familie, interniști și din alte specializări cu interes în managementul bolilor pulmonare,au participat la cea de-a III-a Conferință Națională Managementul Bolilor Pulmonare, care s-a desfășurat în perioada 18-19 octombrie la București.

Conferința Națională Managementul Bolilor Pulmonare, ediția a treia, reprezintă deja o tradiție în peisajul pneumologiei românești. Organizată sub egida științifică a Societății Române de Pneumologie, Conferința Națională Managementul Bolilor Pulmonare și-a propus să aducă în atenția actorilor din sistemul sanitar problematica bolilor pulmonare în România.

Cea de-a treia ediție a Conferinței Naționale Managementul Bolilor Pulmonare a reunit unii dintre cei mai importanți specialiști pneumologi din țară pentru a discuta cele mai noi informații cu privire la prevenția, diagnosticarea și tratamentul bolilor pulmonare.

Temele discutate în cadrul manifestării au acoperit întreaga problematică a bolilor pulmonare în România. Prima zi a Conferinței Naționale Managementul Bolilor Pulmonare (18 octombrie 2013), ”Ziua dedicată pacientului” a creat un dialog între autorități, asociații de pacienți și profesioniști implicați în managementul bolilor pulmonare din țara noastră.

Prof.univ. dr. Florin Mihălțana discutat despre activitățile Societății Române de Pneumologie și impactul lor la nivelul autorităților și populației, în timp ce dr. Gilda Popescu a prezentat provocările actuale ale Programului Național de control al Tuberculozei.

Cea de-a doua parte a primei zile a debutat cu propuneri de strategii, inițiative și abordări în domeniul bolilor pulmonare. Conf. univ. dr. Paraschiva Postolache, prof. univ. dr. Florin Mihălțan, prof. univ. dr. Diana Deleanu, dr. Cristina Călărașu, dr. Daciana Toma au trecut în revistă importanța reabilitării pulmonare și implicarea pacienților, a medicilor pneumologi și de familie în acest proces, necesitatea medicului alergolog, managementul BPOC în practica medicului de familie.

A doua zi a conferinței, „Ziua profesioniștilor” (19 octombrie 2013) a debutat cu o sesiune științifică dedicată bolilor respiratorii prevalente. În această sesiune au fost aduse în discuție teme precum endemia tuberculozei în perioada 2008 – 2012, managementul tuberculozei chimiorezistente, aspecte endoscopice în tuberculoză, managementul astmului la copii, consecințele tulburărilor respiratorii în somn la copii și adulți. Speakerii acestei sesiuni au fost: conf. univ. dr. Domnica Chiotan, prof.univ.dr. Constantin Marica, dr. Marioara Șimon, dr. Roxana Nemeș, dr. Mihaela Oros și dr. Oana Arghir.

În continuarea programului științific au luat cuvântul prof.univ.dr. Gabriela Jimborean, dr. Ruxandra Râjnoveanu, prof.univ.dr. Constantin Marica, dr. Tudor Constantinescu, dr. Ioana Munteanu, care au prezentat teme precum obezitatea – factor de risc pentru apneea în somn de tip obstructiv, legătura dintre stres și cancerul bronho-pulmonar, actualități în diagnosticul și tratamentul pneumoniilor comunitare, hipertensiunea arterială pulmonară, fumatul pasiv și cancerul pulmonar.

Președintele Conferinței Naționale Managementul Bolilor Pulmonare, ediția a treia, a fost prof. univ. dr. Florin Mihălțan, președinte interimar Societatea Română de Pneumologie.

Parteneri: GSK, Servier, Pfizer, Angelini, Linde Gaz, Torrex Chiesi, Vital Aire.

Management eveniment – Sănătatea Press Group

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha