47
None

Copiii sunt candidați excelenți pentru lentile de contact

Lentilele de contact sunt dispozitive de corecție optică, pe care le aplicăm direct pe suprafața oculară, mai exact pe cornee

Copiii pot purta lentile de contact?

Răspunsul simplu este DA. Copiii sunt interesați de ele pentru că reprezintă o alternativă la ochelari ce le oferă o libertate mai mare de mișcare.

Care sunt avantajele purtării lentilelor de contact la copii?

• o vedere mai clară, iar, în cazul dioptriilor mari corectate prin lentile de contact, acuitatea vizuală devine mai bună

• obțin un câmp vizual mai larg

• pot practica mult mai ușor diverse sporturi individuale și de echipă

• crește probabilitatea să poarte corecția optică necesară dacă dispare teama de a strica sau pierde ochelarii

• creșterea încrederii în sine.

De la ce vârsta este indicat să începem purtarea lentilelor de contact?

Vârsta nu este un criteriu ci atitudinea copilului și a părinților.

Copiii pot deveni purtători de lentile în momentul în care sunt suficient de motivați, sunt responsabili și capabili să respecte cu strictețe regulile de igienă.

Un alt aspect este susținerea din partea părinților. Aceștia trebuie să supravegheze copilul până se deprinde cu rutina să scoată lentilele seara, să nu doarmă cu ele, să le curețe (dacă nu sunt de unică folosință), să schimbe soluția de întreținere, să-și însușiească manevrele de pus și scos lentilele. Copiii se adaptează foarte ușor iar un bun obicei odată însușit, se menține și la vârsta adultă. Instruirea și chiar reinstruirea copiilor și a părinților de către oftalmolog sunt esențiale.

Deci, chiar și copiii de 6-7 ani, dacă sunt motivați și ajutați, reușesc.

În anumite situații, în scop terapeutic, medicul oftalmolog poate indica portul lentilelor de contact chiar de la vârste foarte mici:

după operația de cataractă congenitală fără implant de cristalin

tratamentul ambliopiei (ochiul leneș) - se asociază, de obicei, cu ocluzia temporară (acoperirea) ochiului sănătos. Se pot obţine o integrare mai bună a vederii periferice şi centrale și o vedere binoculară îmbunătățită.

încetinirea progresiei miopiei la copil - Există o tehnică nouă de adaptare a lentilelor de contact - orthokeratologie. Lentile cu un design special realizează o remodelare blanda a corneei pe timpul nopții, permițând astfel copilului cu miopie să vadă bine (fără ochelar sau lentile) pe timpul zilei. Aceste lentile trebuie purtate minim 6-8 ore pe noapte, iar dimineața copilul le scoate. Efectul este total reversibil după 48-72 de ore de la întreruperea purtării lor.

Material optim și modalități de purtare

Medicul oftalmolog va stabili, în urma unui examen oftalmologic complet, dacă pacientul este un bun candidat pentru lentile și care sunt cele mai potrivite pentru el. În cazul copiilor, cea mai bună opțiune sunt lentilele de contact de unică folosință din silicon hidrogel. Din punct de vedere al igienei, acestea sunt cele mai sigure, nu necesită întreținere iar materialele de tip silicon-hidrogel sunt preferate pentru cantitatea mare de oxigen care ajunge la cornee.

Concluzii

Medicul oftalmolog trebuie sa aibă inițiativa și să propună lentilele de contact pentru copii. Mulți părinți, datorita lipsei de informare, consideră că nu se pot purta lentile decât de la vârsta adolescenței.

Copiii sunt foarte entuzias-mați în legătură cu portul acestora, sunt capabili să îngrijească lentilele și au multe beneficii de la purtarea acestora. Lentilele din silicon-hidrogel constituie o opțiune sigură pentru sănătatea ochilor copiilor.

Comentarii


Kristan

În sfârșit, o plajă din Navodari unde să te simți ca acasă! Plaja Ancăi m-a cucerit cu atmosfera caldă și primitoare. Anca, gazda plajei, e mereu acolo să te întâmpine cu un zâmbet și să se asigure că ai tot ce-ți trebuie. Curățenia plajei, apa e super limpede, iar șezlongurile sunt comodissime sunt de top. Bonus: accesibilă pentru toți! Dacă vrei o zi de relaxare la soare și voie bună, Plaja Ancăi e alegerea perfectă Descoperă mai multe https://cutt.ly/xw9NtAo8

March 30, 2024, 7:46 a.m.
0
0

Belle

Discover how to unlock endless Google traffic in just 5 minutes! No costs, effortless. Get started now https://cutt.ly/Fw0tEpVj

April 10, 2024, 1:13 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha