30
None

Spirulina – vitalitate și energie din natură

În ultimii ani tendința populației a fost și este de a-și îndrepta atenția către un stil de viață sănătos, către alegerea unor produse cu ingrediente naturale, axându-se însă doar pe câteva alimente, fără a lua în calcul și altele la fel de eficiente, recunoscute pentru beneficiile lor asupra organismului. Numeroase studii au demonstrat că anumite produse pot duce la creșterea speranței de viață, îmbunătățesc condiția fizică si starea de spirit.

Spirulina – de unde provine?

Spirulina, o microalgă de culoare verde-albastrui, originară din lacurile calde din Africa și America Centrală și de Sud, este una din cele mai vechi plante de pe pământ. Algele, și în special microalgele, au fost folosite ca și aliment din timpuri preistorice și au în continuare un rol important în tradițiile culinare din multe state, în special din Asia. Denumirea de spirulină provine de la forma spiralată a algei specifică lacurilor cu apă dulce, dar se găsește și în izvoarele cu apă sărată. Beneficiile spirulinei pentru organismul uman au fost menționate și în scrierile antice, informații despre spirulină regăsindu-se la civilizația egipteană, mayașă, aztecă, fiind folosită atât pentru proprietățile sale medicinale, cât și pentru cele nutritive. Printre primele beneficii ale spirulinei se numără faptul că a ajutat la producerea oxigenului timp de milioane de ani, astfel încât alte forme de viață să se poată dezvolta. Odată recoltată, spirulina este transformată într-o pastă densă, care este lăsată ulterior să se întărească, după care este pisată și comercializată sub formă de pulbere sau capsule. Spirulina este considerată a fi cea mai nutritivă algă dintre cele peste 30.000 de specii care există conținând micro și macroelemente benefice pentru organismul uman.

Efectele Spirulinei în diferite afecțiuni :

În diabet, aminoacizii continuți de spirulină corectează funcționarea sistemului endocrin în producerea hormonului vital, insulina, normalizând nivelul de zahăr din sânge. Deoarece conține foarte mult fier, spirulina favorizează formarea și dezvoltarea globulelor roșii din sânge; fiind bogată în magneziu și calciu, aceasta compensează carențele și sporește vitalitatea, fiind astfel utilă și în caz de anemie.

Spirulina este indicată atunci când în organism există puternice carențe de magneziu și calciu, în afecțiuni precum diabetul zaharat datorită proprietății ei de a regla nivelul glicemiei, în cazuri de obezitate, hipertensiune arterială, glaucom, în afecțiuni ale stomacului precum ulcer gastric sau duodenal, gastrite și hepatită cronică datorită puternicului său rol de protector și regenerator hepatic.

Consumul de spirulină ajută la protecția creierului și la detoxifierea ficatului și a rinichilor, dar și la echilibrarea pH-ului. Poate să reducă inflamația provocată de sistemul imunitar ca raâăspuns la agenții care cauzează iritații și infecții în organism.

Printre alte beneficii, studiile de specialitate au evidențiat faptul că spirulina combate procesul de îmbătrânire, reduce pofta de mâncare și ajută la pierderea în greutate, îmbunătățește digestia și ajută organismul să producă mai multe globule albe și roșii care distrug microbii și virusurile.

Spirulina în cosmetică:

Totodată, beneficiile spirulinei sunt cunoscute și în industria cosmetică, unde spirulina e folosită ca urmare a proprietăților sale calmante, regenerante, de reducere a ridurilor și porilor dilatați, de înlăturare a petelor și iritațiilor, lăsând pielea elastică și sănătoasă.

Spirulina – acțiune asupra organismului

Spirulina are un puternic efect antioxidant, diminuează degradarea mușchilor după exercițiile fizice intense, este puternic imuno stimulatoare, îmbunătățind starea generală de sănătate. Compensează deficiențele dietei zilnice, însă administrată cu o jumătate de oră înainte de masă reduce pofta de mâncare, ajutând la reducerea greutății corporale. Combate obezitatea și scade nivelul seric al lipidelor totale și a colesterolului. Spirulina stimulează digestia, ajută la stabilitatea tranzitului intestinal și contribuie la dezvoltarea florei intestinale prin aportul de fibre vegetale conținute.

Cine trebuie să consume spirulina?

Datorită proprietăților sale uluitoare și a combinației de substanțe esențiale conținute de spirulină, aceasta poate fi utilizată la scară largă de oricine, cu precădere de persoane în vârstă care nu pot beneficia de un regim alimentar echilibrat, de femeile însărcinate, poate fi administrată copiilor care nu consumă suficiente fructe și legume sau au o alimentație dezechilibrată, adolescenților în perioada de creștere bruscă. Conținând foarte multe proteine, spirulina este benefică pentru persoanele cu un regim alimentar vegetarian. De asemenea, spirulina este un supliment alimentar perfect pentru atleți sau persoanele solicitate din punct de vedere fizic, datorită proprietăților sale puternic energizante. Datorită acțiunii antioxidante și antitumorale, Spirulina reduce efectele secundare ale radioterapiei și tratamentelor citostatice antitumorale. SPIRULINA STAR

Tonic și revitalizant complet, SPIRULINA STAR este suplimentul alimentar ayurvedic perfect pentru oricine are nevoie de un plus de energie. SPIRULINA STAR conține o combinație unică de Spirulina Platensis și Withania Somnifera, ce ajută la mineralizarea și vitaminizarea organismului datorită conținutului bogat în proteine, minerale, vitamine și oligoelemente, necesare pentru buna funcționare a acestuia. SPIRULINA STAR ajută la îmbunătățirea capacității organismului de a rezista în condiții de efort fizic şi psihic datorită efectului adaptogen, contribuie la detoxifierea sa prin efectele antioxidante ale plantelor din conținutul său, diminuând efectele radicalilor liberi. Substanțele active din plante contribuie la menţinerea capacității de autoapărare a organismului şi de adaptare la condițiile stresante din mediul cotidian.

SPIRULINA STAR este utilă persoanelor care au un regim alimentar special (hipocaloric, vegetarian, tineri, vârstnici, etc.) pentru menținerea energiei şi rezistenței organismului, redând vitalitatea acestuia. SPIRULINA STAR contribuie la mineralizarea și vitaminizarea organismului, la creșterea capacității organismului de adaptare la efort fizic și intelectual, la detoxifierea organismului și diminuarea efectelor radicalilor liberi, la menținerea tonusului general al organismului, la ameliorarea stărilor de oboseală și epuizare. SPIRULINA STAR este un adjuvant perfect în perioada de refacere după stări de slăbiciune, ca urmare a efectului revitalizant al plantelor din conținutul său.

Astfel, specialiștii STAR INTERNAȚIONAL MED recomandă produsul SPIRULINA STAR în perioada de refacere după stări de slăbiciune sau de efort fizic prelungit, ca urmare a efectului revitalizant al plantelor din conținutul său.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha