None

Eficacitatea Wobenzym in maladiile reumatice

Enzimele contribuie la menţinerea sănătăţii şi la prelungirea vieţii

Prof. Karl Ransberger

Bolile reumatice au un loc important între bolile terapeutice datorită răspândirii largi, evoluţiei progresive şi dezvoltării complicaţiilor grave, precum şi dificultăţilor în alegerea tratamentului.

Medicamentele administrate pacienţilor cu boli reumatice, pe lângă efectele curative, au şi efecte nefavorabile asupra organismului, ceea ce deseori duce la îngustarea spectrului de întrebuinţare, astfel că se efectuează o continuă cercetare pentru a găsi medicamente şi metode noi cu efecte adverse minime. Una din aceste metode este Enzimoterapia sistemică, bazată pe întrebuinţarea amestecului de enzime hidrolitice naturale (vegetale şi animale) special pregătit pentru redresarea proceselor biologice cheie ale organismului. Preparatele de bază ale enzimoterapiei sistemice sunt Wobenzym şi Phlogenzym.

Capacitatea acestor preparate de a dizolva complexele imune patogene care stau la baza dezvoltării bolilor reumatice şi de a accelera eliminarea lor din organism devine indicaţia de bază pentru administrarea preparatelor Wobenzym şi Phlogenzym. Prin multe studii clinice s-a demonstrat efectul imunomodulator, antiinflamator, fibrinolitic, antiagregant, antiedematos şi efectul secundar analgezic al enzimoterapiei sistemice.

Odată cu administrarea preparatelor enzimatice se observă eficacitate şi toleranţă mai bune ale altor preparate antireumatice, ca şi posibilitatea de a micşora dozele acestor preparate. Tratamentul ajută la scăderea activităţii bolii şi ameliorarea semnificativă a stării generale. Lipsa efectelor adverse în enzimoterapia sistemică permite folosirea metodei un timp îndelungat.

Artrita reumatoidă

Administrarea preparatelor enzimoterapiei sistemice la pacienţii cu artrită reumatoidă permite îmbunătăţirea semnificativă a rezultatelor tratamentului. Tratamentul complex cu Wobenzym duce la diminuarea semnificativă a durerilor în articulaţii, a duratei redorii matinale şi la normalizarea indicilor de laborator ai activităţii bolii (VSH, proteina C-reactivă, Hemoglobina, leucocite ş.a.). Se observă o scădere stabilă a lichidului sinovial.

Scăderea activităţii inflamatorii se observă la a 5-a – a 7-a zi de tratament, ceea ce duce la posibilitatea micşorării peste 2 săptămâni cu 50-70% a dozei de remedii antiinflamatorii nesteroidiene (RAINS). Rezultatul este o scădere semnificativă a riscului de apariţie a gastropatiei provocate de RAINS.

Artrita reactivă

Artritele reactive prezintă o problemă socială importantă cu afectarea frecventă a persoanelor apte de muncă şi cu dificultăţi de diagnostic şi tratament. Administrarea preparatelor enzimoterapiei sistemice în această patologie trebuie efectuată cât mai precoce. Administrarea concomitentă a preparatelor antibacteriene cu Wobenzym contribuie la mărirea semnificativă a eficacităţii tratamentului antibacterian şi scăderea evoluţiei bolii. Mai mult, enzimoterapia sistemică în combinaţie cu alte substanţe medicamentoase se recomandă pacienţilor cu formă cronică de evoluţie a bolii, ca metodă de elecţie în caz de intoleranţă sau ineficienţă a remediilor antiinflamatoare nesteroidiene sau cele citostatice. Administrarea Wobenzymului preîntîmpină dezvoltarea procesului imunopatologic şi trecerea bolii într-o formă cronică.

Osteoartroza

Boala este caracterizată de o evoluţie cronică, progresivă, cu afectarea cartilajului articular şi a ţesutului osos. De obicei se dezvoltă la persoanele de vârsta a treia, iar în lipsa unui tratament adecvat duce la invalidizare. Schemele moderne de tratament al bolnavilor cu osteoartroză includ câteva grupe de preparate – condroprotectorii, preparate care îmbunătăţesc structura cartilajului, antiinflamatoare şi preparate simptomatice. Preparatele enzimoterapiei sistemice posedă efect antidolor, antiinflamator, antiedematos şi imunomodulator, ceea ce măreşte semnificativ eficienţa tratamentului administrat. Pe fondul tratamentului cu Wobenzym se ameliorează semnificativ microcirculaţia în zona afectată, contribuind la cuparea rapidă a procesului inflamator în articulaţia afectată.

Wobenzym şi Phlogenzym măresc eficacitatea antibioticelor şi scad efectele adverse ale antibioticoterapiei (dizbacterioza ş.a.)

Liliana Leviţchi

Medic Primar

Comentarii


florin

Wobenzym este eficient si in degradarea matrixului cicatriceal extracelular si degradarea fibrinei (colagen de tip I) in cazul fibrozei hepatice?

Dec. 16, 2014, 7:10 p.m.
2
1

stancu doinita

care medicament este mai bun vimovo sau wobenzym? daca ia wobenzym trebuie si o prorectie pt. somac? multumesc

Dec. 8, 2015, 10:21 a.m.
2
2

redactie

Buna ziua. Wobenzym este compus din enzime naturale si nu va trebuie o protectie pt stomac.

Dec. 8, 2015, 10:36 a.m.
0
0

gyongyi

Buna ziua.Dupa un RMN coloana cervico-toracala,cocluzii:Protruzii discale C4-C5-C6-C7siT8-T9-T10-T11-T12cu compresiuni durale.Mi-a fost recomandat Wobenzym.Ce parere aveti?

March 6, 2016, 7:38 p.m.
3
0

redactie

Medicamentul Wobenzym ajuta la reducerea inflamatiilor legate de proturziile discurilor cu compresiuni durale. Este recomandata administrarea de durata a medicamentului (cel putin 3 luni)

March 9, 2016, 9:53 a.m.
1
1

dumitru liliana

la inceputul tratamentului poti avea dureri foarte mari

June 28, 2016, 1:30 p.m.
2
0

Stanciu Melania

Wobenzym ajuta si in artroza degenerativa?

Dec. 3, 2016, 5:52 p.m.
0
0

Alin Rusu

Da, ajuta. Recomandam o cura de tratament de 3 luni. Prima luna se iau 3 drajeuri/priza x 3 ori/zi cu 0.5 ore inainte de masa. Urmatoarele doua luni 2 drajeuri/priza x 3 ori/zi cu 0.5 ore inainte de masa.”

Dec. 5, 2016, 1:28 p.m.
1
0

Mirela Ortacu

Cum se administreaza Wobenzym in poliartrita reumatoida

Feb. 12, 2017, 10:30 p.m.
0
0

redactie

În poliartrita rematoidala se recomandă un curs de tratament de 3 luni. Prima luna se iau 5 drajeuri de 3 ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de masa, iar în următoarele 2 luni câte 3 drajeuri de 3 ori pe zi cu jumătate de oră înainte de masa.

Feb. 14, 2017, 10:08 a.m.
1
0

costin costin

Vand Wobenzym cutie 200 bucati, achizitionat din Austria, made in Germany, prospect in limba germana. Pret fix 200 lei, predare personala in Bucuresti.

Nov. 5, 2017, 8:40 p.m.
2
0

costin costin

Nr de contact: 0785.211.770

Nov. 5, 2017, 8:41 p.m.
0
0

Nec

In cazul condrocalcinozei, se poate administra wobenzym? Multumesc

Jan. 22, 2019, 2:25 p.m.
0
0

Gaal

Doresc informatii wobenzym!Pe ce perioada se poate administra medicamentul?

Jan. 1, 2020, 6:20 a.m.
0
0

Gaal

Jan. 1, 2020, 6:21 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha