None

Viroze sezoniere

Începerea noului an școlar, variațiile termice precum și prezența polipilor nazali, a terenului atopic și a stresului predispun la apariția virozelor respiratorii, semnalate în număr foarte mare în ultimele săptămâni.

Acestea pot evolua sub diferite forme: rinite, sinuzite, rinofaringite, laringite, traheite și chiar bronhopneumonii, de cele mai multe ori aceste forme asociindu-se.

Infecția virală este de obicei afebrilă (însă febra poate constitui debutul unor afecțiuni asociate) și se caracterizează prin inflamarea unuia sau a mai multor segmente de tract respirator superior. Simptomele sunt nespecifice: uscăciunea și iritarea mucoasei nazo-faringiene, strănut, rinoree apoasăa abundentă, dureri oculare, cefalee, dureri musculare și toracice difuze, alterarea staării generale, lipsa poftei de mâncare. Uneori poate apărea o tuse uscată, de intensitate moderată care poate evolua către tuse productivă.

Mass media informează zilnic pacienții despre stoparea automedicației cu antibiotice deoarece acestea sunt ineficiente în infecțiile virale și cresc riscul dezvolării rezistenței la antibiotice.

Mai mult medicamentele de sinteză blochează de obicei un simptom (și nu boala în sine) sau vindecă o afecțiune acută, însă prezintă riscul unor efecte adverse. De aceea recomandăm ca alternative medicina naturistă, remediile oferite de aceasta fiind nu numai eficiente, dar și ieftine și accesibile oricărei persoane.

Tratamentul natural, ilustrat prin METODA ELIDOR, demonstrează că în afecțiunile de acest tip putem obține rezultate eficiente, prin următoarea succesiune de măsuri :
1. Izolarea din colectivități și repaus la pat, în cameră aerisită
2. Hidratarea orală adecvată (ceai, compot, suc de fructe, supe- călduțe (dar nu fierbinți).

Recomandăm să se monitorizeze cantitatea de lichide ingerate și excretate iar pentru stimularea diurezei și diminuarea edemului cerebral administrarea de LIZOVIR -2cp X3/ZI, URSOMAX –ELIDOR 2cp/zi asociat cu INFLUREX -2-4 cp/zi și-a dovedit eficiența. Aceste produse au și acțiune complexă (antialgică, antiinflamatorie, imunostimulanta, diuretică etc).


3. Efectul antiinflamator, antialgic și antitermic se realizează prin utilizarea binomului terapeutic FRECTIE ELIDOR +ORTO GEL -2-3 badijonari/zi (se aplică întâi frecția iar apoi gelul)

Prin vasodilatația întregii periferii se drenează rapid și eficient toți produșii de catabolism fabricați de organismul aflat în stare de agresiune virotică.

Astfel, prin aplicarea acestui protocol se acclerează detoxifierea organismului ceea ce permite o revenire de multe ori spectaculoasă la normalitate.

Este importanrt ca acest drenaj să fie spijinit de un aport lichidian suplimentar (cel puțin 3 l ingestie/zi) pentru a permite sistemului de apărare performanța spre vindecare.

Concomitent cu drenajul de detoxifiere pelicula de ORTO Gel aplicată pe suprafața corporală, neutralizează eficient într-o perioadă scurtă mediatorii inflamatori sistemici. Aceste fenomene combinate determină ameliorarea rapidă a stării pacientului.
4 Combaterea tusei - Dacă apare tusea seacă, iritativă recomandăm utilizarea SIROPULUI NALBA, CIMBRU ȘI PROPOLIS –ELIDOR (5mlx3/zi la copii între 4-12ani și 10 mlx3/zi la copii peste 12 ani și adulți). Extractele de nalba și cimbru potențează efectele antiinflamatorii, antialgice ale celorlalte produse,însă produc și efecte antitusive, antispastice și imunomodulatorii iar asocierea veritabilului panaceau ,,propolisul” conferă produsului valențe terapeutice importante.

5.Prezența unor semne neuropsihice (anxietate, insomnie,agitație) asociate sau nu cu manifestări somatoforme prelungesc de obicei perioada de stare și de convalescență putând chiar agrava simptomatologia. SIROPUL TREI FLORI-ELIDOR (5mlx3/zi la copii între 4-12ani și 10 mlx3/zi la copii peste 12 ani și adulți) induce efecte benefice atât asupra tractului respirator (antitermic,antiviral, diaphoretic, antitusiv, expectorant, emollient, imunomodulator) cât și efect neurosedativ.

În cazul bolnavilor cu patologii complexe (cardiace, pulmonare, renale) se impune monitorizarea și colaborarea interdisciplinară pentru rezolvarea în condiții optime a acestora.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha