None

Importanta vitaminelor pentru un corp uman

Cu toții știm, sau ar trebui să știm, cât de importante sunt vitaminele și mineralele pentru organismul uman.

Ni se spune adesea că trebuie să avem o dietă echilibrată. Este corect, deoarece în felul acesta ne putem asigura necesarul zilnic de vitamine, minerale precum și de proteine, glucide, lipide pentru ca organismul să funcționeze optim. Corpul uman, ca un desăvârșit gastronom, respectă anumite rețete dintr-o carte de bucate, pe care oamenii încă încearcă să o înțeleagă.

Vă prezentăm trei rețete simple de sandwich pe care organismul nostru le prepară zilnic.

Prima ar fi hemoglobina – fier - oxigen. Rețeta este simplă, dar calitatea produsului depinde în mod esențial de respectarea proporțiilor ingredientelor. De aceea, este bine să ajutăm gastronomul, furnizându-i printr-o alimentație echilibrată aceste ingrediente. Scăderea sau lipsa oricăruia din ele poate duce la stări de amețeală și lipsa de concentrare, cu afectarea progresivă a activităților zilnice.

Persoanele cele mai afectate de nerespectarea intocmai a rețetei de mai sus sunt femeile gravide și elevii .

A doua combinație pe care corpul uman trebuie să o respecte întocmai este vitamina B12 – acid folic – eritrocit. Ca și în rețeta anterioară, trebuie respectate proporțiile cu strictețe. Deoarece organismul nu poate produce vitamina B12 este necesar să fie ajutat furnizându-i necesarul din alimentație.

Ultima combinație este vitamina B12 – ADN – mielina. Acest produs este absolut necesar sistemului nervos deoarece mielina asemeni sângelui în vasele sanguine transportă informațiile în sistemul nervos.

Dr. Cristina Ghenea

Medic șef laborator

CENTRUL MEDICAL BIO TERRA MED

0723.341.001

Comentarii


lolcool

foarte interesant !

March 4, 2013, 9:20 p.m.
1
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha