20
None

Farmacia secolului XXI

Putem remarca o preocupare din ce în ce mai mare către zona de tehnologie farmaceutică, de digitalizare, cu impact în relația cu pacientul. Sunt multe idei care provin din sfera farmaciei clinice, iar ideea implicării farmaciștilor în spitalele noastre pentru creșterea calității actului medical  este deosebit de benefică.
Relaţia medic-farmacist-pacient este decisivă pentru încrederea pe care bolnavul o va avea în medicaţie şi în final în vindecare.  Trebuie întotdeauna urmărită calea etică, atunci când farmacistul recomandă pacientului un tratament, sau uneori interesele comerciale dictează.
Lucrurile sunt simple: farmacistul are la dispoziție medicamente cu un tablou terapeutic foarte clar. Pentru zona acută, nu este complicat ca farmacistul să facă alegerile și recomandările necesare. Nu este apanajul farmacistului să pună diagnosticul, ci să intervină încât sfatul lui să-l ajute pe pacient, în anumite situații, pentru a rezolva problema din punct de vedere terapeutic. Există și situații în care pacienții care se prezintă în farmacie sunt îndrumați numaidecât către consultul medical, atunci când situația o impune.
Medicamentul nu este o marfă, ci reprezintă un act terapeutic. Pentru farmacist, nu există aspectul etic/neetic, deoarece noi tot ce învățăm este spre binele pacientului.
Fiind o persoană optimistă, îmi doresc întotdeauna ca lucrurile să meargă spre mai bine. Pentru a fi mai bine, este nevoie și de muncă, și de noroc și este ceea ce doresc tuturor celor din jurul meu. Pornind de la cele două lucruri simple, dar greu cuantificabile, pe care și le dorește oricine aflat la început de carieră: fericire și succes, și cunoscând că succesul este definit de cei care l-au atins pe plan profesional ca: „momentul în care ai dăruit societății mai mult decât ai primit de la ea”, le doresc tuturor să depășească barierele personale, astfel încât să poată spune că au dat mai mult decât au primit.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha