58
None

Noi tehnici de reabilitare medicală a leziunilor musculare

Leziunile musculare reprezintă una dintre cele mai frecvente patologii cu care ne confruntăm. Leziunile musculare sunt macrotraumatisme care se produc prin întinderea fibrei musculare peste limita elasticității țesutului muscular în anumite condiții favorizante. Acestea pot ajunge de la simple elongații ale mușchiului până la ruperea parțială sau chiar totală a lui.

Între anii 2001-2008, UEFA a realizat un studiu referitor la incidența accientărilor în jocul de fotbal. La acest studiu au luat parte loturile de 23 de jucători ale 50 dintre cele mai bune echipe de fotbal de pe continentul European. În urma acestui studiu, s-a constatat un total de 4483 de accidentări, pe parcusul a 560 000 de ore de lucru, incidența fiind de aproximativ 8 accidentări/1000 de ore. S-a observat că incidența accidentărilor este mai mare în timpul meciurilor, decât în timpul antrenamentelor. În urma studiului, s-a constatat că cele mai comune accidentări se produc la nivelul musculaturii anterioare a coapsei, reprezentând aproximativ 17% din totalul problemelor medicale întâlnite.

Cauzele acestor traumatisme sunt diverse:

  • deficințe tehnice ale jucătorului în timpul plonjonului, în timpul pasei, intrarea prin alunecare.
  • oboseală acumulată sau din cauza supraantrenamentului
  • suprafeța de joc care poate fi înghețată, moale, acoperită cu zăpadă, cu pietre sau care poate conține gropi. Ultimele studii au demonstrat că un numar mare de accidentări se produc datorită terenului cu iarbă sintetică.
  • contactul cu adversarul, traumatismul producându-se prin lovire intenționată sau neintenționată, atacului neregulamentar sau definciențelor tehnice ale acestuia.

În funcție de severitatea leziunii și de gradul de afectare al structurilor, în literatura de specialitate se descriu 3 grade de gravitate ale elongațiilor musculare:

  • Gradul 1: Leziune ușoară care afectează un număr redus de fibre musculare. Aceasta mai poartă denumirea și de leziune fibrilară.
  • Gradul 2: Leziune medie care afectează un număr mai mare de fibre musculare și este descrisă ca fiind ruptură fibrilo-fasciculară.
  • Gradul 3: Leziune severă, în care corpul muscular este rupt.

Ruptura musculară fibrilo-fasciculară se caracterizează prin ruperea unui număr major de fibre ale unuia sau mai multor fascicule musculare. Sunt lezate și vase sanguine, astfel formandu-se hemoragie locală. Se întrerupe brusc activitatea, momentul traumatismului find clar definit.

Tratamentul revoluţionar al leziunilor musculare cu ajutorul Terapiei TECAR, oferă sportivilor de performanță o recuperare eficentă și de două ori mai rapidă. Noile tehnologii și tehnici de lucru au combinat Terapia TECAR cu Physio Blade Fascia Tool.



Terapia TECAR = BIO-ACCELERATOR FIZIOLOGIC accelerează vindecarea și diminuează durerile musculare și articulare. Este o energie neinvazivă de înaltă frecvență, care stimulează capacitatea naturală de regenerare a organismului. Terapia TECAR este o terapie manuală din categoria termoterapiilor endogene și reduce timpul de recuperare la jumătate. 

Accelerarea drenajului Physio Blade este un instrument metalic special conceput pentru fascii și vizează țesuturile superficiale și adânci folosind diferite margini ascuțite cu forme multiple, care permit utilizarea ușoară în majoritatea ariilor de tratament. Instrumentul are o margine dublă mărginită, o parte are un unghi de 40° și cealaltă are un unghi de 60°. Acest lucru permite kinetoterapeutului o ușoară adaptare în funcție de mărimea și zona țesuturilor unde se lucrează .

Fuziunea dintre aceste două tehnologii Tecar și Physio Blade a dus la o tehnică exactă de lucru asupra fasciilor, fibrelor musculare și tendoanelor, fuziunea realizându-se astfel: pe electrodul RET al aparatului de Terapie TECAR se atașează Physio Blade- ul acesta conducând energia TECAR în țesuturi, astfel se asigură un tratament complex și complet al recuperării leziunilor. 

Terapiea dinamică Tecar și Physio Blade poate fi folosită în:

Masaj regional, termoterapie / stimulare biologică, gimnastică medicală, manevre osteopate, mobilizare articulară, kinetoterapie

Efecte terapeutice:

stimularea metabolismului celular; efect antialgic / endorfinic eficacitate 81%; îmbunătățirea circulației sângelui; efect antiinflamator și antiedemos; favorizează drenajul limfatic x 6; efect miorelaxant și antispastic; stimulează secreția de elastină și colagen

Indicații terapeutice:

traumatologie, terapia durerii, medicină sportivă, reumatologie, afecțiuni circulatorii, patologii viscerale, afecțiuni dermatologice, estetică facială și corporală

Contraindicații și măsuri de precauție:

Pace-maker, proteze auditive; probleme de coagulare (pach anticoagulant); tromboflebită; sarcină; afecțiuni cardiace decompensate, angina pectorală; tulburări de sensibilitate periferică; procese infecțioase, cancer, epilepsie; sensibilitate la căldură; copii sub 14 ani.

Aclamat de mii de pacienți și sportivi de top pentru beneficiile sale terapeutice, energia Winback TECAR a devenit o referință cu peste 1000 de centre echipate în lume, fiind folosit și la recuperarea sportivilor de la Jocurile Olimpice 2016.


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha