30
None

Managementul afecțiunilor osoase

Fiecare sezon vine cu particularitățile lui. Ele pot fie să echilibreze, fie să agraveze funcționarea interioară a ființei noastre.

Acesta este motivul pentru care unii oameni se bucură deplin de căldura verii, în timp ce alții se gândesc cu teamă la temperaturile ridicate. La fel, există persoane pentru care zăpada aduce doar bucurie și prilej de joacă, în timp ce altele, cu rezistență scăzută la frig, o evită pe cât e posibil.
Vremea capricioasă din ultimii ani predispune la dezechilibre funcționale. După o repriză scurtă de căldură, vedem că iarna nu se dă dusă. Este firesc, dacă ne gândim că suntem încă în luna februarie și, din punct de vedere astronomic, până pe 20 martie (echinocțiul de primavară), suntem în plin sezon de iarnă.
Boala reumatismală
Persoanelor meteosensibile, anotimpul rece le poate crea un disconfort sau le poate agrava chiar unele probleme reumatice.
Există dintotdeauna o corelație între durerea „reumatică” și vreme. Într-o populație considerată sănătoasă, între 30% și 50% dintre oameni se declară „sensibili la vreme”. Durerile, rigiditatea și inflamarea sunt simptomele cele mai des întâlnite ale reumatismului. Intensitatea acestora poate varia în funcție de condițiile de mediu, în funcție de schimbările de temperatură.
“Boala reumatismală” face referire la un tip de afecțiuni ce determină durere cronică la nivelul articulațiilor și/sau al țesutului conjunctiv. Termenul de „reumatism” nu descrie o boală anume, ci, dimpotrivă, cuprinde mai multe afecțiuni diferite. Printre afecțiunile reumatologice menționăm: reumatisme degenerative - artroza (gonartroza, coxartroza, artroza mâinilor), patologia discală, reumatisme abarticulare (bursite, tendinite, capsulite), boli autoimune (poliartrita reumatoidă, spondilartrite, lupus eritematos sistemic, sindrom Sjogren, sclerodermia, dermatomiozita sau polimiozita).

Menopauza și durerea articulară
De asemenea, în apropierea menopauzei, multe femei suferă de dureri articulare cauzate de schimbările hormonale - de exemplu, cantitatea de cortizol care se eliberează. Acest hormon secretat în exces determină efecte inflamatorii în diferite zone ale organismului.
În medicina tradițională ayurvedică, boala nu este tratată punctual ca în medicina alopată. Boala este văzută ca o dereglare a echilibrului întregului organism. Suntem o “mașinărie complexă” în care toate organele sunt intercorelate și dependente astfel unul față de celălalt.
În continuare vă supunem atenției trei produse concepute de echipa de profesioniști de la Star International Med, pentru a susține echilibrul, integritatea și sănătatea întregului organism.

ARTRISALM
Potrivit Ayurveda, acumularea de toxine în articulații poate duce la disconfort și poate inhiba buna lor funcționare. Principalele ingrediente din ARTRISALM, boswellia și turmericul, au fost folosite de sute de ani pentru a susține sănătatea articulațiilor. Principiile active din aceste plante penetrează adânc, detoxifică, lubrifiază și calmează durerile din țesuturi.
Prin acțiunea sinergică a substanțelor bioactive din plantele aflate în compoziția ARTRISALM, se asigură troficitatea, lubrifierea și circulația sanguină, care contribuie la menținerea mobilității articulare normale. Fitonutrienții cu proprietăți antioxidante neutralizează radicalii liberi protejând articulațiile împotriva stresului oxidativ și a proceselor degenerative. ARTRISALM contribuie la susținerea proceselor naturale de regenerare a țesuturilor distruse, la reducerea rigidității articulare și a disconfortului articular de natură inflamatorie, la diminuarea durerilor și a disconfortului în caz de suprasolicitare mecanică a articulațiilor sau în traumatisme ale aparatului locomotor (muncă fizică solicitantă, sport de performanță, obezitate). Este recomandat în tipurile de modificări articulare de tip inflamator (artrite), degenerativ (artroze) sau post traumatice, precum și în cazurile de suprasolicitare a articulațiilor.

NON DOLOR unguent
Principiile active din unguentul NON DOLOR se absorb ușor și ameliorează cu rapiditate durerea din afecțiunile articulare (reumatismul inflamator, degenerativ, abarticular), suprasolicitări sau traumatisme osteo-articulare. Calmează durerile musculare difuze sau localizate, crampele musculare sau durerile după efort fizic intens sau contuzii. NON DOLOR stimulează circulația periferică a sângelui și a limfei prin înlăturarea acumulărilor de toxine din mușchi, favorizând regenerarea celulară. Acțiunea ușor revulsivă a unguentului produce o senzație confortabilă de cald la nivelul pielii, conducând la eliminarea disconfortului din straturile profunde ale mușchilor și tendoanelor. Uleiurile esențiale din extractele vegetale au, de asemenea, acțiune antibacteriană și antifungică, prevenind infecțiile locale.

OSTEO POWER
Conține plante ayurvedice care contribuie la formarea și menținerea structurii și mineralizării oaselor scheletului, a dinților, a părului, a unghiilor și a pielii. Mineralele din plante, prin absorbția și depunerea lor în oase, susțin densitatea osoasă optimă și procesul natural de refacere și remodelare a calusului în cazul fracturilor. Prin crearea unei sinergii cu calciul, plantele din compozitia OSTEOPOWER, ajută la absorbția lui, prin eliberarea acestuia în fluxul sanguin și prin fixarea lui ulterioară în oase.
Formarea normală a colagenului contribuie la susținerea procesului de refacere a oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajelor după traumatisme sau efort fizic prelungit. Complexul de fitonutrienți din produs susține: activitatea normală a inimii, presiunea sanguină, procesul de coagulare, contracția musculară, funcționarea normală a sistemelor nervos și imunitar.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha