59
None

Osteoporoza

Mai mult de 80% dintre fracturile produse la persoanele de peste 50 ani sunt cauzate de osteoporoză, o boală frecventă după această vârstă care demineralizează osul. Statistica spune că una din 3 femei va avea o fractură osteoporotică de-a lungul vieții și unul din 5 bărbați. După vârsta de 30-35 ani densitatea osoasă începe să scadă, iar la femei, după menopauză, când scade dramatic secreția de hormoni, pierderea osoasă se accelerează destul de mult. Alte influențe negative asupra sănătății osoase o au și factorii genetici, alimentația, exercițiul fizic (de fapt, lipsa lui), modul de viață nesănătos, obezitatea, sedentarismul, fumatul, alcoolismul. Unele medicamente și tratamente alopate (heparină, glucocorticoizi, tiroxină, anticonvulsive, chimioterapie) pot accentua pierderea osoasă. Tulburările digestive, bolile hepatice cronice, boala celiacă, hipertiroidismul și hiperparatiroidismul, poliartrita reumatoidă sau hipogonadismul pot duce la apariția osteoporozei. Alți factori de risc importanți: lipsa vitaminei D, utilizarea pe termen lung a corticosteroizilor, fracturi ale oaselor în tinerețe.
 
Osteoporoza este asimptomatică și este, în cele mai multe cazuri, diagnosticată atunci când apare o fractură. Un efort banal (aplecare, ridicarea unei greutăți mici, rotire, chiar și un strănut) poate cauza o fractură prin tasare vertebrală. Căderea poate cauza fractura șoldului, care poate duce la incapacitate fizică severă, iar complicațiile ulterioare au o rată a mortalității de 15-20%.
 
După ce s-a instalat osteoporoza, din păcate, riscul complicațiilor este foarte mare și agravarea se poate produce în timp foarte scurt. De aceea sănătatea osoasă ar trebui să fie o preocupare pentru fiecare dintre noi.
 
Sunt câteva metode de diagnosticare, deci boala se poate preveni. Adoptarea timpurie a unui regim de viață sănătos și o dietă bogată în calciu sunt de mare ajutor. Atenție, însă, la exagerări. Prea mult calciu dăunează altfel. Dietele trebuie să fie echilibrate întotdeauna, nu doar în acest caz. Mai mult decât atât, calciul poate fi absorbit în organism doar în prezența vitaminei D, deci indiferent cât calciu luați, dacă aveți deficit de vitamina D îl luați degeaba. Vitamina D este produsă de organism în timpul expunerii la soare în limitele normale. Consultul unui medic este indicat, fie că vorbim de suplimente de calciu, vitamina D sau alimentație preventivă. Intoxicațiile cu vitamina D sunt la fel de periculoase, la fel problemele rinichilor, care pot fi vătămați dacă faceți tratamente neadecvate.
 
Faceți mișcare! Mersul pe jos, urcatul scărilor, flotările, dansul, aerobicul și exercițiile de întindere ajută la sănătatea osoasă. Cu toate acestea, alergarea pe distanțe lungi pune o presiune prea mare pe încheieturi, uzându-le înainte de vreme, deci nici măcar mișcarea nu trebuie dusă la extrem.
 
Renunțați la cofeină, sucuri acidulate, zahăr, fumat și alcool. Reduceți pe cât posibil alimentația pe bază de carne. Nu doar pentru prevenția osteoporozei, desigur.
 
Ce se întâmplă dacă veniți la ScienceMed?
Putem diagnostica, în primul rând. Putem preveni, în al doilea. Și putem reduce neplăcerile în cazul în care boala s-a instalat deja. Remineralizarea osoasă completă nu se poate face (osul nu își va mai reface densitatea normală), dar putem ajunge, în timp, la o reechilibrare rezonabilă a densității osoase. Ideal este să veniți la noi înainte de apariția complicațiilor.
 
În urma consultației complete de medicină integrată putem detecta orice fel de dezechilibru, nu doar la nivel osos. Medicina cuantică detectează dezechilibrul la nivel energetic (deci mult înainte de propagarea lui la nivel fizic), iar electrosomatografia interstițială pe cel la nivel celular. Diagnosticarea este neinvazivă, fără efecte secundare, fără dureri. Combinată cu homeopatie și terapia florală Bach, Biorezonanța Paul Schmidt reface matricea energetică a corpului, deci tiparul morfogenetic care va putea apoi să reordoneze structurile fizice ale celulelor și țesuturilor corpului. Fitoterapia și gemoterapia stimulează procesele de refacere a proteinelor, care sunt baza structurilor fizice celulare, stimulează eliminările de deșeuri toxice celulare și tisulare, aduc factori de creștere, minerale, enzime, vitamine care sunt esențiale pentru procesele de reparare ale țesuturilor lezate. Este important ca după consultația completă să faceți timp de câteva luni ședințe de armonizare energetică, câte 2-3 pe săptămână, în funcție de gravitatea problemei și să adoptați un regim alimentar adecvat, conform cu indicațiile pe care le veți primi la finalul consultației. Cu cât „lucrați” mai mult împreună cu medicul pentru vindecarea proprie, cu atât rezultatele apar mai devreme. La 3 luni de la prima consultație, în urma armonizărilor și a tratamentelor se face o consultație completă de reevaluare.
 
Procesul de remineralizare poate dura între 4-6 luni până la 2-3 ani. Viața vi se va îmbunătăți considerabil, dar boala nu va dispărea niciodată definitiv, de aceea vă invităm să faceți consultația înainte de primele probleme majore. 

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha