30
None

Oxigenul. Sursa vieţii şi cel mai puternic antibiotic natural

Terapia cu oxigen, deşi descoperită cu mult timp în urmă, a devenit mai cunoscută publicului larg după ce personalităţi precum Michael Jackson, Oprah şi alţii au început să o folosească. În 2002 fotbalistul David Beckam şi-a rupt piciorul stâng şi i s-a spus că recuperarea totală va dura 10 săptămâni. Datorită terapiei hiperbare cu oxigen acesta a fost total recuperat în 3 săptămâni. Ştirea s-a răspândit global şi a devenit foarte populară în rândul atleţilor. Pe lângă recuperarea mult mai rapidă, această terapie creşte rezistenţa atleţilor la efort, măreste capacitatea pulmonară şi îndepartează oboseala.

Cum funcţionează:

Mai important decât mancarea sau apa, oxigenul hrăneşte corpul şi îl protejează împotriva agenţilor patogeni. Fiecare celulă din corpul nostru foloseşte oxigenul în metabolismul zilnic ce ne dă viaţă şi energie.

Acest element esenţial furnizează atleţilor stamina, îi ajuta pe cei cu răni şi ne protejează pe toţi de toxinele din mediul inconjurator. Oxigenul hrăneşte creierul şi ajută corpul să lupte cu infecţiile şi să întărească sistemul imunitar.

În mod obişnuit doar celulele roşii poartă oxigenul în sânge, însă prin oxigenoterapie se forţează o mai mare cantitate de oxigen în tot corpul: în plasmă din sânge, în limfă, în fluidul cerebrospinal.

Oxigenarea hiperbară permite dizolvarea oxigenului direct în plasmă, nemaifiind nevoie de transportul hemoglobinal, astfel că, la locul infecţiei putem creşte concentraţia oxigenului nelimitat chiar în condiţii de inflamaţie sau circulaţie deficitară. Vascularizarea ţesuturilor afectate se normalizează şi astfel, atât anticorpii cât şi antibioticile, pot ajunge în cantitate mare la locul infecţiei, deşi la antibiotice se poate renunţa deoarece singur oxigenul este cel mai puternic „antibiotic natural”.

Beneficiile terapiei cu oxigen sub presiune (Hiperbară)

Celebrităţi şi oameni din toate domeniile folosesc această terapie pentru:

• regenerarea ţesuturilor (hemoroizi, varice, ulcer etc)

• energie crescută şi andurantă,

• concentrare şi abilităţi cognitive mărite

• scăderea stresului şi un somn mai bun

• probleme digestive şi dureri de cap

• recuperări rapide în urma călătoriilor lungi

• reducerea sentimentelor de depresie, mânie sau tristeţe

• reducerea durerii încheieturilor sau muschilor

• un sentiment general de sănătate

• întinerire

• înainte şi după operaţii chirurgicale

Terapia grăbeşte vindecarea furnizând oxigen chiar şi ţesuturilor, cartilajelor şi vaselor de sânge distruse prin intervenţia bisturiului. Pacienţi s-au vindecat cu pâna la 80% mai rapid şi au redus cicatricile întrucât corpul are suficient oxigen să repare locul operaţiei.

Întăreşte sistemul imunitar

În afara acestor beneficii, terapia cu oxigen hiperbar creşte de 8 ori numărul de celule stem (celule ce îşi modifică forma pentru a repara o varitate de ţesuturi chiar şi cele din creier). Astfel s-a dovedit extrem de folositoare în ameliorarea şi vindecarea următoarelor condiţii:

• accident cerebral vascular

• scleroza multiplă

• copii cu nevoi speciale - Autism, ADD, ADHD. Părinţii au arătat că în urma acestei terapii copiii erau mai calmi, aveau mai puţine schimbări bruşte de comportament, dormeau mai bine. Capsulele sunt destul de încăpătoare pentru a acomoda atât parintele cât şi copilul.

Camerele folosite de către noi furnizează o presiune de 1,3 ATA astfel încât, chiar şi după o şedinţă de numai o oră, veţi simţi beneficiile unei băi de oxigen.

Oxigenul este esenţial tuturor atleţilor pentru că facilitează producerea glicogenului una din sursele principale de energie a muşchilor.

Terapia hiperbară saturează organismul cu oxigen, dându-i oxigenul necesar în producerea ATP pentru energie şi elimină acidul lactic ce cauzează oboseală. Nivelul ridicat de oxigen ajută atleţii să-şi măreasca performanţele şi să se recupereze mai rapid în urma exerciţiilor. În plus , îmbunătăţeşte funcţiile creierului, mărind abilitatea atletului de a lua decizii în fracţiuni de secundă, decizii ce ar face diferenţa în rezultatul competiţiei.

Recent, atleţi profesionişti dintr-un larg spectru sportiv au adoptat oxigenarea hiperbară ca o parte obijnuită a antrenamentului lor.

Ajută la pierderea greutăţii

Grăsimea din interiorul corpului are drept conţinut hidrogen, carbon şi oxigen. Astfel că, adăugând mai mult oxigen în ţesuturi, acesta forţează grăsimea să ia mai mult oxigen şi o transformă, ori în apă, ori în dioxid de carbon. În ambele cazuri, corpul se poate uşor elibera de ele şi, astfel, oxigenoterapia te poate ajuta să slăbeşti uşor şi să rămâi sănatos, cu un tonus mai bun.

Un studiu făcut de un centru care a cercetat şi studiat procesul de ingrăşare şi slăbire a organismului, arată că 73% dintre persoanele aflate sub observaţie s-au îngrăşat din cauza metabolismului defectuos.

De ce? Simplu. Nu au destul oxigen în ţesuturi. Cum poţi să arzi caloriile dacă nu ai destul combustibil?

Insuficienţa oxigenului în aer cauzează stări de oboseală, dureri de cap, probleme ale sistemului circulator, dureri musculare, depresie, pierderi de memorie, creşte cantitatea de bacterii, germeni şi viruşi.

Cancerul preferă un mediu cu un nivel scăzut de oxigen, şi, chiar dacă mor şi din celulele canceroase prin chemoterapie, înmulţirea acestora este totuşi încurajată prin faptul că nu este destul oxigen în ţesuturi.

Oxigenul este inamicul cel mai puternic al cancerului. Celulele canceroase sunt anaerobe, adică trăiesc în mediu lipsit de oxigen. De aceea, potrivit Dr William Cambell Douglas în „Stop aging or slow the process”, copiii care au suferit de leucemie se pot recupera cu chemoterapie, dar mor din cauza unui alt tip de cancer care se dezvoltă ulterior într-o altă parte a corpului. Dr –ul William crede cu tarie că terapia cu oxigen este cea mai bună metodă de a preveni cancerul. El sugerează o şedinţă pe lună persoanelor sănătoase că măsura de prevenire a acestei boli.Impresionantă a fost situaţia unei doamne cu cancer la sân care făcuse chemoterapie. Nu putea merge singură. Avea dureri mari de spate şi de oase. A facut două şedinţe una dupa alta şi s-a simţit mult mai bine, putea să stea dreaptă, mergea singură şi nu o mai dureau oasele atât de tare. În cazul citostaticelor ,scade foarte mult nivelul de oxigen din sânge şi automat şi din oase, de aici durerile. Baia de oxigen este viaţa pentru ţesuturi.

Efectul bactericid al oxigenului, chiar şi normobar, asupra bacteriilor anaerobe este bine cunoscut în medicină.

De la o anumită presiune parţială, oxigenul are un efect toxic asupra oricărei bacterii, atât anaerobe cât şi aerobe. La nivel mondial, sunt cunoscute valorile presiunii parţiale a oxigenului care dezvoltă efecte toxice asupra oricarei bacterii : la cca. 500 mmHg nici o bacterie nu mai este viabilă. Ca urmare, oxigenul hiperbar este singura terapie antibacteriană în cazul bacteriilor polirezistente sau cu evoluţie fulminantă.

Vă invităm să experimentaţi întinerirea şi efectele miraculoase ale acestei remarcabile terapii. Capsulele noastre aduse din Japonia, au calitate superioară, sunt comfortabile şi spaţioase. Puteţi avea un somn deosebit de relaxant, asculta muzica sau urmări un film în timpul şedinţei. Presiunea poate fi ajustată atât din interiorul capsulei de către dvs cât şi din exterior de către operatorul nostru calificat şi licenţiat în Japonia.

Pentru cabinete de medicină alternativă, clinici ortopedice, saloane de frumuseţe, săli de fitness comercializăm camere hiperbare produse în Japonia atât portabile, pentru o singură persoană cât şi mari pentru 2 - 8 persoane. Livrarea camerelor portabile se poate face într- o săptamână de la plasarea comenzii. Modelul de camera oferă o presiune de pana la 1.35 ATA, noul standard în Japonia.

Clienţii noştri sunt mereu mulţumiţi în urma şedinţelor şi revin, odată ce realizează beneficiile chiar în urma primei şedinţe.

Informaţiile prezentate nu constituie sfat medical şi au rol pur informativ.

Pentru îngrijire medicală vă rugăm să vă adresaţi centrelor de medicină hiperbară din ţară.

Ancuta Luminita, Hipnoterapeut

0753 822 872, 0334 809 536

www.sanatate-viata.ro

Comentarii


marcel mircea

buna ziua fica mea 27 ani a fost diagnosticata cu lyme cronic-infectie cu bacteria borelia- am auzit ca in tratament se foloseste si camera hiperbarica in ce conditii, cat costa si unde se poate face tratamentul?-locuim in cluj napoca multumesc

June 18, 2014, 11:56 a.m.
6
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha