None

Prescriptia electronica, integrata in software-ul medical din spitale

Prescriptia electronica, obligatorie de la 1 ianuarie 2013, este disponibila in solutiile informatice pentru spital si ambulatoriu din suita ARMONIA®. Prescriptia electronica este integrata cu modulele medicale, financiare si administrative ale sistemului informatic pentru spitale.

Datele sunt introduse o singura data in aplicatia de prescriptie electronica din ARMONIA® si devin disponibile pentru raportari obligatorii, obtinerea de statisitici si indicatori de performanta, sau in Dosarul Electronic al Pacientului. 

"Pentru a-si dovedi utilitatea, prescriptia electronica trebuie sa comunice cu toate celelalte module dintr-un sistem informatic, datele sa fie introduse o singura data iar rapoartele sa fie usor de obtinut. Spitalele care implementeaza ARMONIA®sanita, vor avea prescriptia electronica integrata nativ in sistemul informatic, simplificand astfel munca personalului medical.” Emilian Costas, Director General Dedalus TeamNet

Comunicarea directa a prescriptiei electronice din suita ARMONIA®cu SIUI-SIPE, permite exportul direct de serii si numere pentru prescriptii electronice si pentru prescriptii electronice pretiparite "offline la domiciliu". Astfel, personalul medical poate elibera prescriptii electronice direct din interfata ARMONIA®, fara a fi nevoie sa acceseze si interfata SIUI.

Integrarea nativa a prescriptiei electronice in suita ARMONIA® permite, conform reprezentantilor Dedalus TeamNet, generarea rapida arapoartelor obligatorii din punct de vedere legal, in format SIUI. Alte situatii si statistici pot fi obtinute pe baza informatiilor din prescriptiile electronice, direct in modulul de raportari ARMONIA®: medicamentele prescrise cel mai frecvent, medicamente cu regim special, medicamente prescrise din anumite programe speciale, ponderea unor diagnostice din total, medici prescriptori etc.

Integrarea prescriptiei electronice din suita ARMONIA® cu Dosarul Electronic al Pacientului permite pastrarea istoricului pe pacient: medicamentele prescrise, identificarea alergiilor sau a altor tratamente medicamentoase curente care pot genera interactiuni.

"In Romania, una din 5 internari este cauzata de interactiunile nocive intre medicamentele luate concomitent de un pacient. Este important ca medicul sa detina toate informatiile privind tratamentul medicamentos al pacientului si despre diagnosticele anterioare, pentru a putea oferi o prescriptie corecta. Acest lucru poate fi realizat prin consolidarea informatiilor in Dosarul Electronic al Pacientului."Emilian Costas, Director General Dedalus TeamNet  

In cazul programelor nationale, urmarirea medicamentelor eliberate este posibila prin integrarea modulului de prescriptie electronica cu farmacia cu circuit inchis a spitalelor:

"Integrarea cu farmacia spitalului permite verificarea stocului inaintea prescrierii. Tot pe baza datelor din prescriptia electronica si datorita interoperabilitatii intre aplicatii, asistenta poate exporta cu un click orarul de administrare al medicamentelor pentru pacientii internati si codul de identificare al pacientului.

Pe baza acestor informatii, pot fi realizate rapoarte privind medicamentele eliberate."adauga Emilian Costas

Pentru mai multe detalii, intrati pe: www.dedalus-teamnet.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha