14
None

Registrul unic de boli dermatologice

„O prioritate absolută este dezvoltarea registrului unic de boli dermatologice, registru care a fost dezvoltat pe boli şi nu pe tratamente, comparativ cu unele ţări care au realizat registre de terapii biologice în psoriazis, dermatita atopică etc.
 
Acest registru este un proiect în derulare, pentru prima dată în România. Am inclus deocamdată în acest registru patru boli: psoriazis, dermatita atopică şi în general alergii cu atingere a pielii, boala venoasă cronică, foarte frecventă în Romania, şi bineinţeles cancerele cutanate. Fiecare dermatolog din România, printr-o parolă, are acces la acest registru în momentul în care la el se prezintă un pacient şi este diagnosticat cu una din cele patru mari categorii de afecţiuni. Medicul introduce datele pacientului (totul este confidenţial) şi tot istoricul afecţiunilor şi al tratamentului, dacă poate intra într-o terapie biologică sau altă terapie care nu este biologică neapărat, are absolut toate datele în acest sistem. De asemenea pacientul are dreptul să treacă la alt medic, registrul permiţand acest lucru, dar el nu mai poate figura la doi medici in acelaşi timp, avand astfel o evidenţă foarte clară. Registrul se va dezvolta mai departe pe acnee, pe alte afecţiuni care sunt destul de frecvente în România.”

Alte articole despre:

Comentarii


Gheorghe Olaru

cum poate fi procurat-"registrul unic de boli dermatologice " ?

May 9, 2017, 10:56 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha