30
None

Tratamentul homeopatic al hiperactivităţii cu deficit de atenţie

Sindromul ADHD (Atention Deficit Hyperactivity Disorder) constă în:

• neputinţa de a duce la bun sfârşit activitatea începută,

• incapacitatea de a asculta şi de a urmări,

• dificultatea de a sta concentrat sau conectat la o activitate,

• a acţiona înainte de a gândi,

• alternarea rapidă a unei activităţi cu alta,

• dificultatea organizării şi planificării acţiunilor,

• lipsa răbdării.

Scăderea atenţiei, a concentrării, lipsa răbdării, a tenacităţii, a motivaţiei sunt caracteristice ADHD. Rezultă insucces profesional, instabilitate în alegerea obiectivelor, relaţii personale şi comunitare superficiale, irascibilitate crescută, complexul lipsei de performanţă.

Un rol important în accentuarea ADHD îl are alimentaţia chimizată şi săracă în principii nutritive, modul de viaţă sedentar, dependent de televizor şi de calculator, stresul şi fluxul informaţional înalt la care trebuie să se adapteze tânăra generaţie.

În studiul clinic controlat, dublu orb, pe 43 de copii cu media de vârstă 10 ani, s-a putut face distincţie între pacienţii care au luat placebo şi cei care au luat remedii homeopatice. Remediile homeopate constituite din plante, minerale şi secreţii animale care sau impus la prescriere au fost Stramonium, Cina, Hyosciamus niger, Veratum Album şi Tarentula hispanica.

Stramonium a fost indicat atunci când copilul avea numeroase fobii (în special de întuneric şi de apă) sau simptome traducând un stres posttraumatic: accese de furie în contextul unor temeri sau fobii sau când aceste accese au început numai după ce au trăit un accident.

Cina s-a dovedit utilă pentru copiii agresivi fizic, cu înclinaţie pentru bătăi şi certuri procentul fiind foarte mare 19%.

Hyosciamus niger a fost de folos copiilor prezentând simptome legate de sexualitate, sau cei cu comportament tipic maniacal, descrişi ca sălbatici şi imposibil de controlat.

Rapiditatea instalării ameliorării este explicată prin faptul că boala nu e acompaniată de leziuni fizice şi structurale.

Caz clinic: I.M., în vârstă de 5 ani, diagnosticat cu ADHD, prezintă: agitaţie, lipsă de concentrare, tulburări de comportament: scuipă şi bate copiii, când e contrazis îşi loveşte părinţii; calculatorul şi jocurile agresive sunt singurele care îl liniştesc, vorbeşte greu, are ticuri (scoate un mârâit şi îşi roade unghiile), prezintă enurezis nocturn, transpiră mult în regiunea frunţii şi gâtului; nu are încredere în el, nefiind sociabil, de asemenea, vorbeşte greu şi pueril, evidenţiind un grad de retardare. Remediul prescris a fost Baryta Carbonica 200CH. Ameliorarea a survenit treptat, în prezent copilul putând să-şi desfăşoare activitatea într-o grădiniţă cu program normal. Dr. Iuliana Avadanei, Homeopatie-Acupunctură Centrul de Sănătate Medireflex, Tel: 2246383

Comentarii


Stela Pofilan stela

buna ziua,am un nepot in viirsta de 7 ani cu sindromul ADHD care este f energic,nu are astimpar la lectii,masa ,necesitati fiziologice,pleaca cu caca la fund,nu se sterge bine,nu se spala pe miini ,ramine cu caca sub unghii daca nu esti atent,vorbeste f,mult ,insista numai ce vrea el sa faca ,chiar daca incerci sa-l motivezi se plictiseste f repede ,maniinca dulcepe ascuns,foarte agitat ,tipa,da pantalonii jossi-si arata cucu,sta cu miina mai tot timpul pe cuc ,ce se poate face?sunt multe de spus,,,,,,,

April 2, 2015, 12:12 p.m.
16
3

adriana

Am un nepot de 7 ani cu Adhd , iar parintii nu au observat afectiunea din timp, punand agitatia copilui, nelinistea, agresivitatea, nervozitatea, incapatanarea, pe faptul ca este;f alintat.\\\\\\\\r\\\\\\\\nAbia cand a inceput scoala au inceput si probleme,si a fost stabilit un diagnostic de adhd, fiindu-i prescrise medicamente neuroleptice cu care nu suntem de acord.\\\\\\\\r\\\\\\\\nVa rog sa imi comunicati daca se poate, ce tratament homeopat s-ar putea administra,in acest caz nefericit , unui copilas f inteligent, dar care se chinuie de multa vreme cu aceasta agitatie si nervozitate..Noi familia nu mai avem nici o speranta decat in medicamente homeopate, sau eventual o anumita terapie.Va rog mult sa imi raspundeti.

Jan. 25, 2016, 7:38 p.m.
18
5

DANA

AM UN COPILAS DE 2 ANI CARE S-A NASCUT CU MICROCEFALIE SI VENTRICULOMEGALIE,IM MOMENTUL DE FATA ESTE FOARTE AGITAT,SALIVEAZA MULT,STA DOAR PE BURTICA,ESTE SPASTIC,TRESARE LA ATINGERE,SE TARASTE PE BURTA,DESCHIDE GURITA SI PRINDE ORICE,SE LINISTESTE DOAR IN BRATE SAU CAND II FAC MASAJ CONTINUU DECI DOAR CAND E PRESIUNE ASUPRA CORPULUI LUI. AS VREA SA VA ROG SA-MI RECOMANDATI UN REMEDIU HOMEOPAT PT ACESTE SIMPTOME.

Oct. 7, 2016, 11:12 a.m.
5
0

Saptamana Medicala Administrator

Contactati clinica Medireflex, Str. Nerva Traian, 7, Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 31043, București\r\nPhone: 0746 227 896

Oct. 7, 2016, 11:16 a.m.
0
0

Volocaru Elena

Am un copil de 12 ani diagnosticat cu Asperger ,Tourette ,tulb obsesiv compulsiva,t tulb de comportament ,dependenta de mama.Intelectul este normal dar emotional e cam la 5 ani.Cel mai rau e cu fobia scolara ,Lipsa de concentrare si comportamentul opozant.Tratamentul cu rispolept il moleseste iar cel cu straterra i-a agravat ticurile.Inca cevs:la 5 ani a asistat la decesul tatalui\r\nRog mult sa ma ajutati cu o schema de testament homeopat.

Feb. 8, 2017, 9:40 a.m.
3
0

Saptamana Medicala Administrator

Sunati la 021 224 6383 si programati-va la dr. Iuliana Avădanei sau alt medic de la clinica Medireflex.

Feb. 8, 2017, 10:22 a.m.
0
0

Elena

Am un băiețel de 11ani și 7 luni,a fost diagnosticat la vârsta de 4 ani 1/2 cu ADHD,la școală nu este deloc atent, deranjează ceilalți copii, este foarte nervos dacă nu iese ceva cum vrea el,este pe tratament cu Stratera și Rispen dar nu văd nici o schimbare in comportamentul lui,am auzit că este foarte bun tratamentul cu SISTEM, aș vrea să știu dacă într-adevăr este așa, mă chinui cu el de prea multă vreme și nu știu ce să mai fac,nu de alta dar mai am și o fetiță și văd că și ea a început să se comporte la fel ca el la grădiniță și îmi este foarte frică să nu aibă și ea tot ADHD,

March 20, 2018, 8:21 a.m.
1
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha