None

A fi medic în România

Demnitatea mea de om m-a oprit până acum să scriu aceste rânduri. Dar azi, realizez cât de călcată în picioare sunt de către un sistem, de către oameni pe care m-am bazat sperând că înţeleg profesia noastră de medici şi nevoia de a fi susţinuţi.

Nu în ultimul rând, încerc o mare dezamăgire, aceea că aparţin unei populaţii care nu-şi respectă înaintaşii, profesorii, învăţătorii şi medicii.

Cei care şi-au tocit coatele învăţând şi sacrificându-şi tinereţea în timp ce alţii se plimbau şi se distrau, au avut puterea să continue munca lor, sperând că BINELE VA ÎNVINGE! În deşert!!!

Azi trăiesc într-un infern: acela în care oricine se poate adresa mass-mediei şi poate afirma orice minciuni sfruntate şi calomnii!!

Reprezentanţi ai mass-mediei afirmă astfel neadevăruri preluate de la personaje conflictuale şi care nu înţeleg cu ce se ocupă medicina. Nu mai există o etică în televiziuni şi oricine poate să ajungă "pe sticlă" cu o poveste denigratoare şi uneori distrugătoare de vieţi, cu condiţia de a creşte “ratingul” acelei televiziuni….

Aici este vorba despre nişte oameni pe care noi le îngrijim cum ştim noi mai bine, cât de promt putem şi care, la luni sau ani de zile se trezesc că pot să ne terfelească numele, pregătirea, nopţile pierdute, prestigiul şi reputaţia. Nu există dorinţa celor ce ne conduc de a asculta, înţelege şi apăra breasla medicilor. Eşti aprioric considerat vinovat doar pentru că un "reclamagiu" a fost lăsat să împroaşte împotriva ta pe un post de televiziune sau la o gazetă.

Se întâmplă prea des ca medicul intimat să fie sancţionat, pus la zid, dezonorat profesional de către cei ce îl conduc chiar dacă este nevinovat. Mă refer la cazuri vădit tendenţioase. Sunt cazuri ce macină şi distrug cariera unui medic, cu toate că acesta a făcut tot ce s-a putut pentru vindecarea pacientului, care în loc de recunoştinţă, stârneşte un adevărat uragan, făcând un iad din viaţa medicului. Un noian de hârtii se abat asupra acestuia, care nu îşi mai găseşte liniştea. Degeaba forurile în drept constată în final că medicul a procedat corect, cariera sa profesională este deja pusă sub semnul întrebării.

Lucrul cu omul este cu precădere cel mai dificil!     

Medicina este artă şi ştiinţă. Dar medicul este şi el om. La familia lui se gândeşte cineva? La nopţile nedormite din gărzi, la frământările lui pe care le ia cu el acasă, la copiii unui medic se gândeşte cineva înainte de a arunca piatra???

Puţini sunt cei care îşi mai asumă responsabilitatea unor cazuri grave. Vor dispărea cu totul însă...

Eu şi copilul meu nu vom mai avea medici care să ne trateze cu adevărat, aici vor rămâne politicienii noştri cu spitalele lor de protocol sau care îşi pot permite un tratament în sistem privat. Dar cei mai mulţi români sunt ca mine, ca părinţii mei care au fost îngrijiţi pentru afecţiuni majore (infarct miocardic acut şi accident vascular cerebral) în sistemul public de sănătate. Ei au înţeles valoarea medicului român. Pentru cei care cred că pot umili un medic şi că pot obţine avantaje denigrându-l şi reclamându-l, le spun doar atât: EXISTĂ DUMNEZEU!!

Comentarii


mihaela

Mare dreptate aveti si tare as vrea sa aud si povestile altor confrati care au trecut prin clipe grele... Si eu am trei povesti de spus , tot caut cadrul adecvat ptr. ca mi-este frica pentru copii mei. Ar avea de suferit daca as actiona in justitie angajatorul care ,nici dupa 4 ani n-a gasit formula legala de a plati munca prestata peste norma, ar putea fi agresati,copii mei de catre comerciantul care vinde ce vrea el in scoala, in acord cu directorul sau mi-as fi putut pierde locul de munca din cauza campaniei de calomniere pe care am suportat-o din partea unor invatatoare si a unui parinte, cu scopul sa ma indeparteze din acea scoala,deorece existau ""colege ""dornice de un loc de munca mai central...Si acestea nu sunt tot ce-am patimit in acest an scolar,probabil ca mai urmeaza ceva.

June 16, 2013, 7:05 p.m.
1
2

Ada

Exista Dumnezeu,exista Judecatorul Suprem,exista moralitate,demnitate ,respect,bun simt...si pot sa-ti mai spun...insa crede-ma ca nu meriti.... si tine minte! Nu-ti construiesti fericirea pe nefericirea altora si sa nu uiti ca ai si tu un copil...

July 2, 2013, 11:11 p.m.
5
4

florin

Eu am fost operat de deviatie de sept nazal de catre Dna Doctor Toma Andreea(in 2007) si sunt foarte multumit!!!Chiar nu am avut probleme dupa operatie!!Cat despre acel caz nu vreau sa discut ,caci nu stiu ce s-a intamplat si nici nu judec,insa acest Medic in ziua in care am fost la control a salvat viata unui pacient!!!

Sept. 11, 2013, 10:32 p.m.
3
4

Martac Nicolae

Medic super mediocru, inganfat , arogant, , care nu are respect fata de pacient, am fost, operat de acest medic, parerea mea personala , dupa ce am fost, consultat de mai multi medici, asupra operatiei de polipoza bilaterala, efectuata de aceasta doctorita, mai toti m-au intrebat ...cine a facut acest dezastru, inclusiv , seful de sectie , Alexandru Anghel ,la care cu onor profeseaza aceasta doctorita.Cine are probleme cu interventie pe sinusuri, sa il caute pe dr Budu de la Hociota, ,,,,e si asta de o aroganta, si inganfare iesita din comun, dar e de un profesionalism DiABOLIC.......bisturiu si mana de aur.

March 2, 2016, 7:37 a.m.
4
3
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha