7
None

Curentul viitorului în microchirurgie: radiochirurgie 4 mhz

Radiochirurgia reprezintă procesul de incizie şi/sau coagulare a ţesuturilor, folosind un curent alternativ de înaltă frecvenţă.

ceastă tehnică chirurgicală şi rezultatele ei nu trebuie confundate cu diatermia sau electrocauterizarea. Radiochirurgia este o metodă netraumatică de secţionare şi coagulare simultană a ţesutului. Efectul de tăiere, cunoscut sub denumirea de secţiune prin înaltă frecvenţă, este realizat fără a comprima sau zdrobi celulele ţesutului. Acest efect este rezultatul căldurii generate de rezistenţa ţesutului manifestată la trecerea undei de radiofrecvenţă. Căldura determină fierberea apei intracelulare, crescând presiunea internă a celulei până la punctul în care determină spargerea acesteia dinspre interior spre exterior (explozia celulei sau dezintegrare), fenomen denumit volatilizare.

Importanţa formelor de undă pentru incizia sau coagularea unui ţesut

Radiochirurgia foloseşte diverse unde radio de înaltă frecvenţă care produc o incizie neîntreruptă şi fără să fie necesară presiune, fără să producă hemostază şi cu minimă vătămare a ţesutului. Crearea diferitelor forme de undă: redresate filtrate, complet redresate, parţial redresate şi de tip eclator (fulgerarea) a condus la utilizarea pe scară largă a radiochirurgiei în toate formele de chirurgie. Această varietate a formelor de undă permite controlul hemostazei şi alegerea tipului de incizie. Principiul radiochirurgiei se bazează pe forma undelor de înaltă frecvenţă şi nu pe putere. Frecvenţa este mare iar temperatura este scăzută. Tehnicile care se bazează pe putere duc la o distrugere (ardere) a ţesutului.

Avantajele radiochirurgiei

Tehnologia de radiochirurgie oferă atât medicului cât şi pacientului foarte multe avantaje printre care: taie fără să folosească presiune, permite controlul oricărui tip de hemoragie, incizie şi coagulare simultană, previne contaminarea inciziei cu germeni, oferă posibilitatea de a adapta forma electrodului de tăiere în funcţie de variaţiile anatomice sau pentru a opera în cavităţi, reduce timpul operator, reduce disconfortul şi tratamentele postoperatorii, vindecarea este mai rapidă, rezultatele estetice sunt superioare în comparaţie cu alte tehnici.

Specialităţile medicale care beneficiază de avantajele radiochirurgicale atât în lume cât şi la noi sunt chirurgia estetică, dermatologie, oftalmologie, estetica dentară, ginecologie, proctologie, ORL, unde sângerarea reprezintă o problemă majoră. De asemenea, procedeul este utilizat în neurochirurgie, unde distrugerea tisulară înseamnă moarte. Practic, în momentul acesta nu există specialitate chirurgicală care să nu beneficieze de avantajele radiochirurgiei.

Sursa : www.ellman.ro

Comentarii


Agelica Mihai

Am fost operata cu acesta tehnologie si am avut rezultate excelente.Recuperarea a fost rapida si nu am avut dureri .

July 3, 2014, 3:49 p.m.
1
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha