Trebuie neapărat să suferi pentru a fi frumoasă?
ARTICOLE DE SPECIALITATE
Acidul hialuronic câştigã din ce în ce mai multã popularitate în segmentul medical şi cosmetic. Tot mai multe produse cosmetice au printre ingrediente şi acidul hialuronic, datoritã efectelor sale de hidratare şi netezire a pielii. Dar, ceea ce oferã rezultate imediate sunt produsele injectabile de umplere, pe baza de acid hialuronic, care fac ridurile mai puţin vizibile şi netezesc imperfecţiunile pielii produse de acnee sau alte leziuni.
Acidul hialuronic este o substanţã ce face parte din familia glicozaminoglicanilor şi este întâlnitã mai ales în cartilaje şi în piele. La nivelul articulaţiilor, pe lângã rolul plastic de formare a colagenului, cãruia îi conferã rezistenţã şi flexibilitate, acidul hialuronic contribuie la secreţia lichidului sinovial, care asigurã lubrifierea componentelor articulaţiei. Acidul hialuronic este prezent în toate ţesuturile corpului şi are funcţii deosebit de importante - ajutã la transferul nutrienţilor cãtre interiorul celulei şi la transportul toxinelor de la celule, acolo unde nu existã o vascularizaţie tisularã, de exemplu în cartilaj.
Aplicaţiile medicale sau cosmetice cu acid hialuronic nu sunt permanente, pentru cã, în cele din urmã, acidul hialuronic este degradat şi absorbit de organism. Din acest motiv, tratamentele cu acid hialuronic ţin între 6 şi 18 luni, dupã care sunt necesare noi tratamente pentru a menţine efectul obţinut. Multe femei însã evitã sã apeleze la injecţiile cu acid hialuronic, tocmai din cauza fricii de durere.
Aceastã barierã a durerii este detronatã acum, întrucât au apãrut noi variante ale celui mai pur acid hialuronic, care folosesc acum un anestezic local – lidoicaina,
cu ajutorul cãreia injectãrile devin complet nedureroase.
O procedurã care multora poate li se pare costisitoare, este de fapt mai fezabilã pe timp îndelungat decât modalitãţile clasice prin care ne îngrijim faţa. Dacã o femeie plãteşte, în medie, 300 euro pentru injectarea acidului hialuronic care îşi menţine efectul între 6 şi 18 luni (în funcţie de varietatea utilizatã şi de alţi factori), înseamnã ca într-o lunã revine o sumã cuprinsã între 17 şi 50 euro, cost care se situeazã de cele mai multe ori mult sub preţul unei creme, chiar de nivel mediu, care nu poate sã umple ridurile sau sã creeze volum acolo unde lipseşte.
Cel mai pur acid hialuronic este constituit dintr-un gel omogen şi monofazic, fiind mai puţin expus acţiunii distructive a radicalilor liberi, având o rezistenţã îndelungatã, iar injectarea se realizeazã cu ajutorul unor seringi din sticlã specialã, în care este introdus acest ser. Acidul hialuronic este injectat direct în rid, ridicã şi umple instantaneu ridul prin capacitatea lui de creştere a volumului acestuia. Imediat, de la prima injectare, ridul este redus în mod vizibil, iar neregularitãţile din piele sunt reparate.
See Try Buy