None

Ayurveda și modul sănătos de a slăbi

Ayurveda ne învață că fiecare dintre noi avem o anumită tipologie constituțională care ne predispune la o anumită structurare a corpului fizic de care este foarte important să ținem cont pentru a ne putea menține starea de armonie și sănătate.

Bolile de nutriție, printre care și obezitatea, reprezintă un factor de risc care scurtează direct sau indirect viața. Patologia cardio-vasculară este o consecință, primtre altele, şi a supragreutății.

Este important să acordăm siluetei noastre o atenție deosebită, fără a trece însă în cealaltă extremă, aceea de a urma cure drastice de slăbire, diete care intervin asupra organismului nostru într-un mod agresiv.

Dacă vom lua masa în fiecare zi la aceleași ore, organismul nostru se va adapta acestui ritm, declanșând secreția sucurilor gastrice și facilitând procesul digestiei. O dietă ușoară, fără prea multe tipuri de alimente combinate la aceeași masă va contribui la reglarea procesului digestiv.

În India se acordă o importanță deosebită plantelor condimentare, acestea fiind folosite curent la prepararea hranei. Pe langă efectul gustativ, condimentele au unele proprietăți terapeutice, astfel beneficiul folosirii lor fiind dublu.

Un alt aspect de care trebuie să ținem cont este starea de spirit din momentul hrănirii. Stările de furie, cele depresive sau anxioase au repercursiuni negative asupra organismului, concretizându-se, printre altele, și prin grăsimi depuse inestetic pe corp. La fel de important este să nu fie desfășurate și alte activități simultan cu sevirea mesei, cum ar fi cititul ziarului, privitul la televizor, vorbitul la telefon, ș.a.

Cel mai bine este ca mâncarea să fie consumată imediat după ce a fost gatită sau cel mult la câteva ore după aceea. Pentru persoanele care sunt nevoite să recurgă la o dietă specifică este important să consume suplimente alimentare care să corecteze carențele în minerale și vitamine.

Plantele contribuie la rândul lor în procesul de slăbire/menținere a siluetei. Pentru persoanele care doresc să folosească și remedii pe baza de plante medicinale pentru acest scop există suplimentul alimentar SLEMOL, marca Ayurmed.

SLEMOL este un supliment alimentar, 100% natural, care conține plante medicinale ayurvedice cu rol de temperare a poftei de mâncare, împiedică transformarea glucidelor în grăsimi și accelerează reacțiile de oxidare a zahărului. Plantele medicinale din compozitia lui sunt specifice Indiei și asigură o slăbire uniformă și sănătoasă. Efectul său benefic se datorează extractelor din frunze și fructe de Garcinia cambodgia care, împreună cu alte plante ayurvedice, ajută organismul să slăbească în mod natural și să rămână sănătos.

SLEMOL conține un amestec de plante selectate ce ajută la reglarea apetitului, la susţinerea metabolismului prin intensificarea arderilor carbohidraților și lipidelor, contribuie la menţinerea nivelului normal al colesterolului sanguin, susţine funcţionarea normală a sistemului cardiovascular şi endocrin.

SLEMOL ajută la eliminarea toxinelor produse ca urmare a unui metabolism lent, contribuie la efectuarea optimă a digestiei şi a tranzitului intestinal, susținând tonifierea ţesuturilor musculare. Previne obezitatea și tulburările asociate ei și îmbunătățește astfel starea de sănătate generală.

Reduce nivelul sanguin al LDL, diminuând fracțiunea colesterolului responsabil de accidentele cardiovasculare.

Slemol contribuie la:

• diminuarea apetitului exagerat;

• reglarea digestiei și a tranzitului intestinal;

• susținerea unui metabolism corespunzător;

• desfășurarea procesului natural de eliminare a toxinelor și a apei din organism; 

• îmbunătățirea tonusului și ameliorarea stărilor de oboseală și epuizare. Modul de utilizare și doza recomandată pentru consumul zilnic: 1-2 tablete de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de mesele principale, cure de 3 luni (nu se administrează persoanelor cu vârsta sub 18 ani).

Poate interfera cu alte produse cu acelaşi efect, la administrare concomitentă. Contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, precum şi persoanelor suferinde de afecţiuni cronice. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

www.star-ayurveda.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha