GSK provoacă cercetătorii din Europa şi inclusiv din Romania să se înscrie la Discovery Fast Track Challenge, o competiție special creată pentru a transforma și concretiza cercetarea academică în noi potențiale terapii;
Cercetătorii care au o idee sau un concept inovator despre un nou medicament pot câștiga o linie de finanțare și cercetare din partea GSK, urmând să colaboreze cu experții companiei pentru a intra într-un proces rapid de implementare și dezvoltare;
Ideea competiției este simplă: tu vii cu ideea, noi cu resursele.
Competiția Discovery Fast Track 2014 se adresează tuturor cercetătorilor indepedenți sau specialiștilor afiliați unei universități, care au idei de medicamente inovatoare și sunt interesați de un parteneriat cu o companie farmaceutică de top, menit sa le transforme descoperirile științifice într-un nou produs.
Criteriile de înscriere pentru un astfel de grant țin de gradul de originalitate a lucrării prezentare, capacitatea de aplicabilitate a ipotezei terapeutice, stadiul în care se află cercetarea, impactul pe care noul medicament l-ar putea avea în aria sa terapeutică și, nu în ultimul rând, posibilitățile de care dispune instituția de proveniență a cercetătorilor pentru a sprijini pe mai departe cercetarea. Mai mult detalii despre criteriile de înscriere la Discovery Fast Track 2014 se pot obtine de pe www.gsk.com/discoveryfasttrack.
Cercetătorii câștigători vor colabora cu o echipă de oameni de știință a GSK, pentru a-și poziționa conceptul de cercetare inovator într-un proces rapid de dezvoltare a medicamentelor noi. GSK este gata să pună la dispozitie condiții de ultimă oră pentru a testa ideile cercetătorilor, precum și toată expertiza științifică de care dispune, pentru a înlesni identificarea unor mostre chimice de calitate.
Competiția Discovery Fast Track este dezvoltată în cadrul Programului Discovery Partnership with Academia (DPAc). DPAc reprezintă o nouă abordare a descoperirii medicamentelor din zilele noastre, reunind cercetarea și creativitatea mediului academic cu expertiza deținută de GSK în zona farmaceutică, pentru a pune baza unor parteneriate integrate, care pot transforma cercetarea inovatoare în medicamente, în beneficiul pacienților.
La ora actuală, GSK dispune de unul dintre cele mai solide portofolii de medicamente aflate in cercetare și dezvoltare din lume, pe care il susținem investind în fiecare oră peste 700.000 de dolari. Interesul major pentru dezvoltarea de noi tratamente ne-a adus, în prezent, în punctul în care deținem un portofoliu de aproximativ 30 de tratamente aflate in stadiu avansat de dezvoltare, care acoperă unele dintre urmatoarele arii terapeutice: boli rare, boli imunoinflamatorii, boli infecțioase, boli metabolice, boli neurodegenerative, oncologie, boli respiratorii, vaccinuri, dermatologie, oftalmologie etc.
GSK beneficiază de centre importante de cercetare în Marea Britanie, SUA, Belgia, China și Spania și suntem una dintre puținele companii care investește pentru descoperirea tratamentelor și vaccinurilor împotrivă celor trei maladii considerate prioritare de Organizația Mondială a Sănătății: malaria, tuberculoza și HIV. În activitatea de cercetare și dezvoltare, principalele noastre unități operaționale sunt grupuri mici, cu responsabilități și răspunderi directe. Acestea se numesc Discovery Performance Units și sunt formate din echipe restrânse de cercetători din multiple domenii care lucrează împreună, concentrându-se pe mecanismul unei anumite boli sau pe o zonă științifică precisă. Astfel, aceștia pot înțelege în profunzime produsele pe care le cercetează. Mai mult, lista noastră de molecule aflată în cercetare și dezvoltare este extrem de diversificată și în continuă schimbare, pe măsură ce unele molecule trec prin fazele cercetării de la descoperire la dezvoltare, pentru că în final să fie aprobate și puse la dispoziția pacienților.
GSK – una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanţială activitate de cercetare şi dezvoltare. GSK se dedică îmbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor, ajutându-i să realizeze mai multe, să se simtă mai bine şi să trăiască mai mult.In România, obiectivul nostru este să contribuim la creşterea speranţei de viaţă a românilor, cea mai scazută din Uniunea Europeană, precum şi la creşterea calităţii vieţii acestora. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.gsk.ro